Opvarmning af maden

Du skal tilberede maden i en mikroovn eller ovn. Læs her hvordan du gør.

Det er kun retter med en rød etiket på, der skal varmes.

Du skal først tage maden ud af køleskabet umiddelbart før opvarmningen.

Opvarmningen skal ske ved minimum 75 grader.

Mens maden bliver opvarmet, er der god tid til at dække et pænt bord, så appetitten vækkes.

Opvarmning i mikroovn

  1. Anbring bakken med mad på en tallerken.
  2. Prik 3-4 huller i filmen.
  3. Sæt tallerkenen i mikroovnen.
  4. Tjek at programvælgeren står på det røde mærke 750-850W.
  5. Start ovnen.
    • En almindelig portion (450 g) skal varmes i 4-5 minutter.
    • En lille portion (350 g) skal varmes i 3-4 minutter.
    • En for-/efterret skal varmes i 2-3 minutter.
    • Pandekager, æbleskiver og vafler skal kun varmes i 1 minut.
    • Dessertkager og tærter bliver lækre, hvis de lunes i 20 sekunder.
  6. Tag retten ud og lad den hvile i ½-1 minut.
  7. Træk filmen af og rør i sovs og flydende retter.
  8. Anret maden på en tallerken, og så er den klar til at spise.

Ta' selv-menuerne

Ta' selv-menuerne skal tilberedes i mikroovnen på samme måde som beskrevet ovenfor.

Du kan varme de enkelte dele sammen eller hver for sig.

Du kan se opvarmningstiden på bakken.

Opvarmning af mælkemad

Opvarmning af mælkemad kræver særlig opmærksomhed.

  1. Prik 8-10 huller i filmen med en gaffel.
  2. Opvarm maden i 1½ minut.
  3. Lad retten hvile i 30 sekunder.
  4. Opvarm derefter retten 1 minut mere.
  5. Tag retten ud og rør rundt i den. Så er den klar til servering.

Opvarmning af ekstra kartofler, mos og grøntsager

  1. Læg den ønskede mængde på en tallerken.
  2. Læg et stykke køkkenrulle over.
  3. Opvarm maden ½-1½ minut afhængig af mængden.

Opvarmning i ovn

Har du en varmluftovn, skal den indstilles på 125 grader. Har du en almindelig ovn, skal den indstilles på 140 grader.

  1. Varm ovnen op.
  2. Prik hul i filmen.
  3. Hovedretter varmes 30-35 minutter. For-/efterretter varmes ca. 20 minutter.
  4. Tag retten ud og lad den hvile i ½-1 minut.
  5. Træk filmen af og rør i sovs og flydende retter.
  6. Anret maden på en tallerken, og så er den klar til at spise.