Ingrediensliste

Listen viser ingrediensindhold i udvalgte retter fra Madservice Kronjylland.

På ingredienslisten kan du se de mest fremtrædende råvarer i f.eks. gryderetter, farsbrød, supper, grønsagsblandinger osv. Hvis du har brug for information om ingrediensindhold i diætmad, skal du kontakte Madservice Kronjylland.

A la forårslagkage

Marengs med moccaflødeskum.

Alliancegrød

Frugtgrød med ribs, solbær og hindbær.

Appelsinstegt svinekam

Svinekam marineret i appelsinlage med sød chili.

Amerikansk farsbrød

Farsbrød af svinekød med bl.a. peberfrugt og løg. Krydret med persille, timian og allehånde.

Asiatiske kødboller med thaisovs

Kødboller af svinekød med thaikrydderi, thaisovs m/fløde, gurkemeje, Karry, koriander og hvidløg.

Bacongryde

Gryderet med bl.a. svinekød i tern, bacon, løg og champignon. Afrundet med fløde.

Benløse fugle

Svinekød med bacon.

Biksemad

Ret med svinekød, oksekød, kartofler, løg, tomatpuré, chili-krydderi, worchester sauce, HP sauce og sweet chili sauce.

Blomkålsblanding

Blomkål, ærter og gulerødder.

Blomkålsfrikadeller

Vegetariske frikadeller rørt af kartofler, blomkål, kikærter, spinat, løg og persille.

Blommedessert med flødeskum

Trifli med makroner, blommegrød og flødeskumspynt.

Bolognese

Kødsovs med oksekød, løg, gulerødder, hvidløg, hakkede tomater, basilikum og oregano.

Bondeomelet

Omelet med æg, kartofler, bacon, skinke, løg, hvidløg, purløg og fløde.

Bondepige med slør

Æblegrød med ymerdrys og farin. Pyntes med flødeskum.

Borgmestergårdens suppe

Cremet grøntsagssuppe med gulerødder, porre, selleri, persille, purløg og timian.

Bourgognemarineret svinekam

Svinekam marineret i rødvin, løg, olie og krydderier.

Broccoliblanding

Broccoli, blomkål og babycarotter.

Brunkål

Nakkefilet (svinekød) i tern med bl.a. bacontern og hvidkål.

Brændende kærlighed

Kartoffelmos med bacon og svitsede løg.

Champignonpostej

Postej af ris, champignon, hakkede hasselnødder, løg, gulerødder og peberfrugt. Krydret med hvidløg, timian og persille.

Champignongryde med ingefær

Gryderet med svinekød i tern, champignon, løg, porre, peberfrugt og ingefær. Afrundet med fløde.

Cheesecake

Fromage med flødeost og creme fraiche tilsmagt sukker og vaniljesukker på bund af digestive kiks.

Chili con carne

Gryderet med hakket oksekød, hvide bønner, løg, hvidløg, peberfrugt, timian, laurbær, persille, oregano, paprika og chili.

Coleslaw

Råkost med gulerod, hvidkål og coleslaw-dressing.

Coq au vin

Kyllingebrystfillet i sovs med champignon, perleløg, løg, hvidløg, bacon og rødvin. Krydret med persille, rosmarin, timian og laurbærblade. Afrundet med fløde.

Cremet pastaret

Ret med pastaskruer, bacon, cocktailpølser, skinke, løg, porre, peberfrugt, purløg og fløde.

Croissant

Butterdejshorn med hønsesalat og ananas.

Delikatesseblanding/delikatessegrønt

Ærter, majs, løg og peberfrugt.

Enebærgryde

Gryderet med bl.a. svinekød i tern, løg og peberfrugt. Krydret med enebær og rosmarin. Afrundet med fløde.

Farserede rodfrugter

Farsbrød af svinekød med havregryn, æg, mælk, løg og rodfrugtmix.

Farsruller

Fars af svinekød og oksekød samt bacon. Minder om forloren hare.

Fiskeret fra Skagen

Dampet sejfilet i hvid sovs med asparges, fiskeboller, rejer, hvidvin, dild, citron og fløde. Populær ret blandt de kunder, som er vilde med fisk.

Flødegullash

Gryderet med svinekød i tern, løg og gulerødder. Afrundet med fløde. Krydret med paprika.

Forloren and

Farsbrød af svinekød med æbler, svesker, havregryn, mælk, æg og løg.

Forloren hare

Farsbrød af svinekød med bacon, havregryn, mælk, æg og løg.

Forlorne hjerper

Fars af svinekød, oksekød, kalvehjerte, bacon og løg.

Fragelite roulade

Rouladebund med chokolade rullet med hindbærskum og pyntet med mandelflager.

Franske ærter

Dampede ærter med perleløg.

Fransk oksegryde

Gryderet med oksekød, bacon, champignon, peberfrugt, rødvin, fløde og timian.

Frikassésovs

Hvid sovs med ærter, gulerødder, persille, mælk og fløde.

Garnituregrønt

Babymajs, babycarotter og dinnerbønner.

Gartnerens bolognese

Grøntsagsgryderet med røde linser, hvidkål, løg, gulerødder, selleri, peberfrugt, hvidløg, persille, tomat, basilikum, oregano, paprika, kebab-krydderi og sød chilisovs.

Gazpachosovs

Sovs med løg, gulerødder, hakkede tomater, hvidløg, persille, timian og oksebouillon.

Gourmetblanding

Babycarotter, broccoli og ærter.

Græskarsuppe

Pureret suppe af græskar, gulerødder, løg, æbler, hvidløg, ingefær, citron og lidt chili.

Grillkøller

Svinekød med ben. Grillmarineret.

Græskarsuppe

Pureret suppe af græskar, løg, gulerødder, hvidløg, ingefær, citron og chili.

Græsk farsbrød

Farsbrød af svinekød, ris, ost, hvidløg og løg.

Grøn postej

Farsbrød af kogte ris, grønkål, porrer, persille, kikærter, æg, piskefløde og krydderurter.

Grøntsagsblanding

Ærter, bønner, majs og gulerodstern.

Grøntsagsmix

Ærter, gulerødder, majs og blomkål.

Grøntsagsmos

Kartoffel, selleri, persille og mælk.

Grøntsags saute

Grønsagsret med gulerødder, løg, porre, peberfrugt, hakkede tomater, hvidløg, chilipulver og sweet chili sauce.

Grøntsagssymfoni

Babycarotter, blomkål og dinnerbønner.

Gulerodsfrikadeller

Frikadeller af bl.a. kogte kartofler, gulerødder, forårsløg, persille, basilikum, sesamfrø, mælk og æg.

Havbøf

Sejfilet vendt i rugmel og krydret med citronpeber og paprika. Serveres med stegte løg.

Hawaiikoteletter

Nakkekotelet med ananas. Krydret med karry.

Heksens gryderet

Gryderet med svinekød i tern, bacon, svampe, peberfrugt, løg og tranebær. Afrundet med fløde.

Herregårdsgrøntsager

Gulerødder, romanabønner og blomkål.

Hindbær shake

Koldskål med hindbærsmag.

Hokifisk

Hvid fisk med sejfilet-lignende fiskekød.

Hollandsk biksemad

Gryderet med hakket oksekød, karry, løg, hvidkål, gulerødder og kartofler.

Honningsauterede grøntsager

Strimler af gulerod, pastinak og asparges med honning, timian og rosmarin.

Husarsteg

Nakkefilet med husarfyld (løg, champignon, bacon og timian).

Hvidkålsroulet

Fars bestående af svinekød og oksekød svøbt i hvidkål.

Hytteostdessert

Hytteost med flødeskum tilsmagt med sukker og vanillesukker.

Hønsefrikassé

Frikassésovs med ærter og gulerødder samt dampet kyllingebryst.

Indianergryde

Gryderet med hakket oksekød, løg, gulerødder og tomatpuré. Minder om klassisk millionbøf.

Indisk dahl

Gryderet med kartofler, røde linser, løg, tomat, ingefær, koriander, spidskommen, gurkemeje, garam masala, hvidløg.

Irsk stuvning

Stuvning med svinekød i tern, hvidkål, gulerødder, løg, selleri, porrer og kartofler. Krydret med persille og laurbærblade.

Italiensk farsbrød

Farsbrød af svinekød med løg og revet ost. Krydret med persille og oregano.

Italienske krebinetter

Krebinetter af svinekød med ost. Krydret med timian og hvidløg.

Italienske kødboller

Kødboller af svinekød, revet ost, æg, mælk, løg, persille og hvidløg.

Julemedister

Stegt medisterpølse med æble-/kanelsmag.

Julienne blanding

Røde og gule gulerødder, pastinak og grønne asparges.

Juliennesuppe

Suppe med gulerødder, porre, selleri og persille.

Jægergryde

Gryderet med svinekød i tern, bacon, hvidvin og tomatpuré. Krydret med rosmarin, enebær og vildtkrydderi. Afrundet med fløde.

Kahlua dessert

Fromage med smag af kahlua og kaffe. Pyntes med flødeskum.

Kalkun cordon bleu

Kalkunschnitzel med fyld af skinke og ost.

Kalkungryde

Gryderet med kalkun i tern, majs, rød og grøn peberfrugt og estragon. Afrundet med fløde.

Kalvefrikassé

Kalvekød med hvid mælkesovs med ærter, gulerødder, persille og fløde.

Karrykål

Gryderet med hakket oksekød, hvidkål og løg. Krydret med karry og gurkemeje.

Kartoffel-moussaka

Ovnret med hakket oksekød, kartofler, løg, hvidløg, gulerødder, tomatpuré, basilikum og bechamelsauce.

Kartoffel/ratatouillemix, ovnbagt

Kartofler, gulerødder, rød peber, grillet squash og pastinak, persille og hvidløg.

Kartoffel/rodfrugtmix, ovnbagt

Bagt blanding af kartofler, gulerødder, selleri, kålroe, pastinak, porrer med paprika og gurkemeje.

Kikærtegryde

Grøntsagsgryde med kikærter, løg, peberfrugt, squash, auberginer, tomat, fløde og paprika.

Kirsebærshake

Koldskål med kirsebærsmag

Knuste hjerter

Millionbøf af oksehjerter, champignon, løg, persille, tomat, mælk og fløde.

Kogt hønsebryst

Hønsebryst dampet i ovn.

Koteletter i fad

Nakkekoteletter i sovs med hakkede tomater, tomatpuré, løg, champignon, mælk og fløde.

Kroblanding

Røde og gule gulerødder, slikærter og blomkål.

Krydret spinat

Spinat med hvidløg og dild.

Kyllingelår marengo

Stegte kyllingelår med marengosovs bestående af champignon, løg, tomatpuré og hvidløg. Afrundet med fløde.

Kylling tikka masala

Kyllingetern i sovs med fløde, tomat, selleri, peberfrugt, hvidløg, forårsløg, ingefær, koriander, garam masala-krydderi, gurkemeje og spidskommen.

Kyllingefrikadeller

Frikadeller af kylling med havregryn, æg, mælk, løg, purløg, hvidløg og persille.

Krydret kyllingfarsbrød

Farsbrød af kylling med havregryn, mælk, æg, løg, peberfrugt og ingefær. Krydret med spidskommen, cayennepeber, koriander og indisk krydderiblanding.

Krydret lammegryde

Gryderet med lammekølle i tern, løg, hakkede tomater, honning, ingefær, sweet chili sauce og soya. Krydret med hvidløg, paprika, koriander, kanel, peber og spidskommen. Afrundet med fløde.

Kødrand med lys sovs

Farsbrød af svinekød tilsat løg, ærter og gulerødder.

Lakselasagne

Lasagne med laks, spinat, gulerødder og løg. Krydret med hvidløg, oregano, basilikum og et strejf af chili.

Lasagne med grønt, spinat og hytteost

Grøntsagslasagne med løg, spinat, røde linser, wokgrøntsager, peberfrugt, hvidløg, persille, grønne krydderurter, tomater, paprika, spidskommen, salt og peber.

Legeret urtesuppe

Cremet urtesuppe med selleri, gulerødder, kartofler og porrer. Krydret med purløg og afrundet med fløde.

Leverstroganoff

Gryderet med kalvelever i strimler, cocktailpølser, bacon, løg, champignon og hakkede tomater. Krydret med paprika. Afrundet med fløde.

Majsblanding

Ærter, majs og rød peberfrugt.

Mangogryde

Gryderet med kalkun i tern, perleløg, peberfrugt, hakkede tomater, mangochutney, mango, ananas og sweet chili sauce. Afrundet med fløde.

Mangosovs

Lys sovs med perleløg, peberfrugt, tomat, mangochutney, sød chilisovs, ananas og mango.

Mexicansk linsegryde

Vegetarisk gryderet med grønne linser, peberfrugt, majs, hvidløg, tomat, sød chilisovs, oregano, spidskommen og tacokrydderi.

Mexicansk kødsovs

Krydret kødsovs med oksekød, løg, peberfrugt, majs og tomat. Krydret med oregano, chili, hvidløg, spidskommen og kryddermix.

Mexicanske pandekager

Pandekager fyldt med oksekød, løg, tomatpuré, gulerødder og krydderurter.

Millionbøf

Kødsovs med oksekød, løg, champignon og tomatpuré.

Minestronesuppe

Suppe med suppehorn, bacon, løg, selleri, gulerødder, hvidkål, porre, hvidløg, hakkede tomater og tomatpuré.

Mornaysovs

Lys sovs tilsmagt med revet ost, peberfrugt, porrer, løg og purløg.

Mulligatawny-suppe

Krydret suppe med hønsekød, peberfrugt, porrer, løg og fløde. Krydret med hvidløg, karry og timian.

Omelet med flødestuvet spinat og bønnemix

Omelet med flødestuvet spinat samt grøntsags/bønnemix af ratatouille, soyabønner, sorte bønner, kikærter, citron, hvidløg, persille og basilikum.

Orientalsk sej

Bagt sejfisk krydret med citronpeber og indisk krydderi af: løg, kokosmælk, tomatpure, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander, kardemomme, gurkemeje, muskat , kanel, nellike.

Ostindisk karryret

Gryderet med bl.a. svinekød i tern, hakkede tomater og æbletern. Krydret med karry.

Pakistansk kima

Krydret gryderet med hakket oksekød, løg, hakkede tomater og spinat. Krydret med hvidløg, gurkemeje, ingefær, spidskommen og chili.

Pannacotta

Flødefromage med et strejf af stjerneanis.

Paprikagryde

Gryderet med bl.a. svinekød i tern, løg, champignon, peberfrugt og hakkede tomater. Krydret med paprika.

Pasta carbonara

Pastaret med bacon, skinke, revet ost, løg, hvidløg og fløde.

Pastasalat, kold

Kogt pasta blandet i cremefraiche-/mayonnaise-/tomat-dressing med peberfrugt, ærter og hvidløg.

Pasta skinkegratin

Grønsagsret med pasta, skinke, broccoli, løg, peberfrugt, hvidløg, revet ost og fløde.

Pikant sej

Sej filet med citronpeber og pikant flødeost.

Pikantsuppe med skinke

Suppe med røget skinke, løg, porre, gulerødder, peberfrugt, purløg og pikantflødeost. Afrundet med fløde.

Pizzabøf med oregano/champignonsovs

Hakkebøf af oksekød i sovs med champignon, løg, hakkede tomater, tomatpuré, hvidløg og oregano. Afrundet med fløde.

Plankebøf

Hakkebøf med ovnstegte kartofler og bearnaisesovs.

Porrefrikadeller

Frikadeller med porrestykker i farsen.

Porreterrine

Grønsagsret med pasta, skinke, porre, løg, æg, fløde og revet ost.

Provencelaks

Ovnbagt laksefilet krydret med citronpeber, grønne krydderurter og timian.

Pærevælling

Kærnemælksvælling med byggryn, serveret med henkogte pærer.

Ratatouille

Tomater, courgetter, auberginer, løg, rød og grøn peber.

Ravioli i tomatsovs

Pasta med spinat og ost i tomatsovs med oregano og hvidløg.

Revne urter

Gulerødder og selleri.

Rismix til mexikansk kødsovs

Ris med rodfrugtmix.

Risotto

Gryderet med ris, cocktailpølser, bacontern, skinke, løg, champignon, peberfrugt, gulerødder, ærter og hvidløg. Krydret med karry og gurkemeje.

Rodfrugtemos

Mos af kartofler og selleri.

Rodfrugter ovnbagte

Rodfrugter med rosmarin og citronpeber.

Romanescoblanding

Romanescokål, babycarotter og blomkål.

Rosmarinlaks

Ovnbagt laks drysset med salt, citronpeber og rosmarin.

Rosmarinæbler

Æblebåde med rosmarin.

Rødbedekrebinet

Krebinet af kogte kartofler, gulerødder, rødbeder, løg, æg, havregryn, oregano og estragon.

Sauterede grøntsager

Gulerødder, selleri, bønner og kinesiske svampe med grillkrydderi.

Selleribøf

Grøntsagsbøf af selleri, kartofler, løg og kikærter.

Sennepssovs med skidne æg

Kogte æg med mælkesovs med fiskesennep, sennep og fløde.

Skinkewok

Gryderet med svinekød, løg, gulerødder, wokblanding, rød og grøn peberfrugt, hvidløg, ananas og soya.

Skipperlabskovs

Svinekød i tern, kartoffeltern og løg.

Skovbærgrød

Grød med brombær, solbær og hindbær.

Sommergrøntsager

Babycarotter, bønner og ærter.

Solbærshake

Koldskål med solbær.

Spansk lammegryde

Gryderet med lammekølle, hvidløg, laurbærblade, svesker, abrikoser, løg, hvidløg, hakkede tomater, sherry og hvidvin. Afrundet med fløde.

Spareribs

Ovnstegte revelsben marineret med barbecue/grillkrydderi og røget paprika.

Spicysuppe med kokos

Legeret suppe med løg, gulerødder, gule ærter, kokosmælk, fløde, æbler, limesaft, karry, spidskommen, chili, salt og peber.

Spinatsouffle med ost

Lille souffle/æggegratin tilsmagt med spinat og ost.

Stegt ising med persille og citron

Filet af fladfisk vendt i mel med persille og citron stegt på panden.

Sur/sød sovs til varm kartoffelsalat

Sovs med løg, eddike og sukker.

Svensk pølseret

Gryderet med pølsesnitter, kartofler, løg, tomatpuré, mælk og paprika.

Sylte

Kold "pate" af svinekød, løg, suppe og laurbær.

Tarteletter med let stuvet sommergrønt

Stuvning med ærter, asparges, hvide bønner og dild.

Tarteletter med let stuvet vintergrønt

Stuvning med gulerødder, selleri, hvide bønner og persille.

Thaisuppe

Legeret suppe med kokosfedt, forårsløg, gulerødder, selleri, bønner, kinesiske svampe, fløde, hvidløg, koriander, cayennepeber, citrongræs, gurkemeje og karry.

Tortellini i krydret tomatsovs

Fyldt pasta med ricotta, tomatsovs med løg, tacokrydderi, spidskommen, oregano, hvidløg, farin, salt og peber.

Tropisk koldskål

Koldskål med ananas og mangopuré.

Tropisk saftsovs

Sød frugtsovs med saft af ananas, passion, mango, appelsin og citron.

Tyrkiske kødboller

Kødboller af oksekød, løg og hvidløg overhældt med tomatsovs med løg, peberfrugt, hvidløg, sød chili og kebabkrydderi.

Ungarsk gryderet

Gryderet med svinekød i tern, løg, champignon og peberfrugt. Krydret med paprika og afrundet med fløde.

Ungarsk gullaschsuppe

Suppe med oksekød, løg, gulerødder, peberfrugt, tomatpuré og paprika.

Urtekartoffelmos

Kartofler, blomkål, selleri og persille.

Urtekrebinetter

Vegetariske krebinetter af bl.a. kartofler, gulerødder, selleri og løg. Krydret med estragon og oregano.

Urtemarineret svinekam med sauce royal

Sprængt svinekam med urter. Sauce med citron, sennep, løg, hvidløg og persille. 

Urte/ramsløgsauce til kalkun

Strimler af gulerod, pastinak og asparges i sovs med hvidløg og ramsløg. Afrundet med fløde.

Urte-rismix

Kogte ris mixet med små tern af selleri, gulerod, porre, bladselleri og løg.

Urtesauce

Lys sovs tilsmagt med gulerod, porre, persille, purløg og dild.

Vegetarlasagne

Lasagne med pasta, urter, spinat, hytteost, tomat, løg, hvidløg, basilikum og oregano.

Vegetarisk paprikagryde

Gryderet med løg, gulerødder, peberfrugt, hvidløg, kidneybønner, røde linser, fløde og tomatpure.

Vegetarisk wokret med kikærter

Grøntsagsret med kikærter, hvidkål, broccoli, gulerødder, bønner, forårsløg, peberfrugt, ingefær og krydderier.

Vikingegryde

Gryderet med bacon og hakket svinekød, perleløg, gulerødder, selleri, svampe, tomat, paprika og grønne krydderurter.

Vild rismix

Blanding af kogte vilde (sorte) og hvide ris.

Wokblanding

Gulerodsstrimler, selleri, bønner og kinesiske svampe.

Wokret med kylling og nudler

Nudler i sovs med kyllingetern, forårsløg, løg, peberfrugt, svampe, fløde, kokosfedt, hvidløg, karry, koriander, spidskommen, cayennepeber, citrongræs og gurkemeje.

Ymerris

Dessert med ris, ymer, fløde og vaniljesukker.

Æbleratatouille

Æbler, gulerødder og løg.

Ølbraiseret svinekam

Svinekam stegt i marinade af Royal Stout-øl, sirup, enebær, rosmarin, laurbærblade, løg og hvidløg.

Øllebrød

Mørkt rugbrød, sød saft, sukker, brun farin, hvidtøl.