Ingrediensliste
Listen viser ingrediensindhold i udvalgte retter fra Madservice Kronjylland.
På ingredienslisten kan du se de mest fremtrædende råvarer i f.eks. gryderetter, farsbrød, supper, grønsagsblandinger osv. Hvis du har brug for information om ingrediensindhold i diætmad, skal du kontakte Madservice Kronjylland.
A la forårslagkage
Marengs med moccaflødeskum.
Alliancegrød
Frugtgrød med ribs, solbær og hindbær.
Appelsinstegt svinekam
Svinekam marineret i appelsinlage med sød chili.
Amerikansk farsbrød
Farsbrød af svinekød med bl.a. peberfrugt og løg. Krydret med persille, timian og allehånde.
Asiatiske kødboller med thaisovs
Kødboller af svinekød med thaikrydderi, thaisovs m/fløde, gurkemeje, Karry, koriander og hvidløg.
Bacongryde
Gryderet med bl.a. svinekød i tern, bacon, løg og champignon. Afrundet med fløde.
Benløse fugle
Svinekød med bacon.
Biksemad
Ret med svinekød, oksekød, kartofler, løg, tomatpuré, chili-krydderi, worchester sauce, HP sauce og sweet chili sauce.
Blomkålsblanding
Blomkål, ærter og gulerødder.
Blomkålsfrikadeller
Vegetariske frikadeller rørt af kartofler, blomkål, kikærter, spinat, løg og persille.
Blommedessert med flødeskum
Trifli med makroner, blommegrød og flødeskumspynt.
Bolognese
Kødsovs med oksekød, løg, gulerødder, hvidløg, hakkede tomater, basilikum og oregano.
Bondeomelet
Omelet med æg, kartofler, bacon, skinke, løg, hvidløg, purløg og fløde.
Bondepige med slør
Æblegrød med ymerdrys og farin. Pyntes med flødeskum.
Borgmestergårdens suppe
Cremet grøntsagssuppe med gulerødder, porre, selleri, persille, purløg og timian.
Bourgognemarineret svinekam
Svinekam marineret i rødvin, løg, olie og krydderier.
Broccoliblanding
Broccoli, blomkål og babycarotter.
Brunkål
Nakkefilet (svinekød) i tern med bl.a. bacontern og hvidkål.
Brændende kærlighed
Kartoffelmos med bacon og svitsede løg.
Champignonpostej
Postej af ris, champignon, hakkede hasselnødder, løg, gulerødder og peberfrugt. Krydret med hvidløg, timian og persille.
Champignongryde med ingefær
Gryderet med svinekød i tern, champignon, løg, porre, peberfrugt og ingefær. Afrundet med fløde.
Cheesecake
Fromage med flødeost og creme fraiche tilsmagt sukker og vaniljesukker på bund af digestive kiks.
Chili con carne
Gryderet med hakket oksekød, hvide bønner, løg, hvidløg, peberfrugt, timian, laurbær, persille, oregano, paprika og chili.
Coleslaw
Råkost med gulerod, hvidkål og coleslaw-dressing.
Coq au vin
Kyllingebrystfillet i sovs med champignon, perleløg, løg, hvidløg, bacon og rødvin. Krydret med persille, rosmarin, timian og laurbærblade. Afrundet med fløde.
Cremet pastaret
Ret med pastaskruer, bacon, cocktailpølser, skinke, løg, porre, peberfrugt, purløg og fløde.
Croissant
Butterdejshorn med hønsesalat og ananas.
Delikatesseblanding/delikatessegrønt
Ærter, majs, løg og peberfrugt.
Enebærgryde
Gryderet med bl.a. svinekød i tern, løg og peberfrugt. Krydret med enebær og rosmarin. Afrundet med fløde.
Farserede rodfrugter
Farsbrød af svinekød med havregryn, æg, mælk, løg og rodfrugtmix.
Farsruller
Fars af svinekød og oksekød samt bacon. Minder om forloren hare.
Fiskeret fra Skagen
Dampet sejfilet i hvid sovs med asparges, fiskeboller, rejer, hvidvin, dild, citron og fløde. Populær ret blandt de kunder, som er vilde med fisk.
Flødegullash
Gryderet med svinekød i tern, løg og gulerødder. Afrundet med fløde. Krydret med paprika.
Forloren and
Farsbrød af svinekød med æbler, svesker, havregryn, mælk, æg og løg.
Forloren hare
Farsbrød af svinekød med bacon, havregryn, mælk, æg og løg.
Forlorne hjerper
Fars af svinekød, oksekød, kalvehjerte, bacon og løg.
Fragelite roulade
Rouladebund med chokolade rullet med hindbærskum og pyntet med mandelflager.
Franske ærter
Dampede ærter med perleløg.
Fransk oksegryde
Gryderet med oksekød, bacon, champignon, peberfrugt, rødvin, fløde og timian.
Frikassésovs
Hvid sovs med ærter, gulerødder, persille, mælk og fløde.
Garnituregrønt
Babymajs, babycarotter og dinnerbønner.
Gartnerens bolognese
Grøntsagsgryderet med røde linser, hvidkål, løg, gulerødder, selleri, peberfrugt, hvidløg, persille, tomat, basilikum, oregano, paprika, kebab-krydderi og sød chilisovs.
Gazpachosovs
Sovs med løg, gulerødder, hakkede tomater, hvidløg, persille, timian og oksebouillon.
Gourmetblanding
Babycarotter, broccoli og ærter.
Græskarsuppe
Pureret suppe af græskar, gulerødder, løg, æbler, hvidløg, ingefær, citron og lidt chili.
Grillkøller
Svinekød med ben. Grillmarineret.
Græskarsuppe
Pureret suppe af græskar, løg, gulerødder, hvidløg, ingefær, citron og chili.
Græsk farsbrød
Farsbrød af svinekød, ris, ost, hvidløg og løg.
Grøn postej
Farsbrød af kogte ris, grønkål, porrer, persille, kikærter, æg, piskefløde og krydderurter.
Grøntsagsblanding
Ærter, bønner, majs og gulerodstern.
Grøntsagsmix
Ærter, gulerødder, majs og blomkål.
Grøntsagsmos
Kartoffel, selleri, persille og mælk.
Grøntsags saute
Grønsagsret med gulerødder, løg, porre, peberfrugt, hakkede tomater, hvidløg, chilipulver og sweet chili sauce.
Grøntsagssymfoni
Babycarotter, blomkål og dinnerbønner.
Gulerodsfrikadeller
Frikadeller af bl.a. kogte kartofler, gulerødder, forårsløg, persille, basilikum, sesamfrø, mælk og æg.
Havbøf
Sejfilet vendt i rugmel og krydret med citronpeber og paprika. Serveres med stegte løg.
Hawaiikoteletter
Nakkekotelet med ananas. Krydret med karry.
Heksens gryderet
Gryderet med svinekød i tern, bacon, svampe, peberfrugt, løg og tranebær. Afrundet med fløde.
Herregårdsgrøntsager
Gulerødder, romanabønner og blomkål.
Hindbær shake
Koldskål med hindbærsmag.
Hokifisk
Hvid fisk med sejfilet-lignende fiskekød.
Hollandsk biksemad
Gryderet med hakket oksekød, karry, løg, hvidkål, gulerødder og kartofler.
Honningsauterede grøntsager
Strimler af gulerod, pastinak og asparges med honning, timian og rosmarin.
Husarsteg
Nakkefilet med husarfyld (løg, champignon, bacon og timian).
Hvidkålsroulet
Fars bestående af svinekød og oksekød svøbt i hvidkål.
Hytteostdessert
Hytteost med flødeskum tilsmagt med sukker og vanillesukker.
Hønsefrikassé
Frikassésovs med ærter og gulerødder samt dampet kyllingebryst.
Indianergryde
Gryderet med hakket oksekød, løg, gulerødder og tomatpuré. Minder om klassisk millionbøf.
Indisk dahl
Gryderet med kartofler, røde linser, løg, tomat, ingefær, koriander, spidskommen, gurkemeje, garam masala, hvidløg.
Irsk stuvning
Stuvning med svinekød i tern, hvidkål, gulerødder, løg, selleri, porrer og kartofler. Krydret med persille og laurbærblade.
Italiensk farsbrød
Farsbrød af svinekød med løg og revet ost. Krydret med persille og oregano.
Italienske krebinetter
Krebinetter af svinekød med ost. Krydret med timian og hvidløg.
Italienske kødboller
Kødboller af svinekød, revet ost, æg, mælk, løg, persille og hvidløg.
Julemedister
Stegt medisterpølse med æble-/kanelsmag.
Julienne blanding
Røde og gule gulerødder, pastinak og grønne asparges.
Juliennesuppe
Suppe med gulerødder, porre, selleri og persille.
Jægergryde
Gryderet med svinekød i tern, bacon, hvidvin og tomatpuré. Krydret med rosmarin, enebær og vildtkrydderi. Afrundet med fløde.
Kahlua dessert
Fromage med smag af kahlua og kaffe. Pyntes med flødeskum.
Kalkun cordon bleu
Kalkunschnitzel med fyld af skinke og ost.
Kalkungryde
Gryderet med kalkun i tern, majs, rød og grøn peberfrugt og estragon. Afrundet med fløde.
Kalvefrikassé
Kalvekød med hvid mælkesovs med ærter, gulerødder, persille og fløde.
Karrykål
Gryderet med hakket oksekød, hvidkål og løg. Krydret med karry og gurkemeje.
Kartoffel-moussaka
Ovnret med hakket oksekød, kartofler, løg, hvidløg, gulerødder, tomatpuré, basilikum og bechamelsauce.
Kartoffel/ratatouillemix, ovnbagt
Kartofler, gulerødder, rød peber, grillet squash og pastinak, persille og hvidløg.
Kartoffel/rodfrugtmix, ovnbagt
Bagt blanding af kartofler, gulerødder, selleri, kålroe, pastinak, porrer med paprika og gurkemeje.
Kikærtegryde
Grøntsagsgryde med kikærter, løg, peberfrugt, squash, auberginer, tomat, fløde og paprika.
Kirsebærshake
Koldskål med kirsebærsmag
Knuste hjerter
Millionbøf af oksehjerter, champignon, løg, persille, tomat, mælk og fløde.
Kogt hønsebryst
Hønsebryst dampet i ovn.
Koteletter i fad
Nakkekoteletter i sovs med hakkede tomater, tomatpuré, løg, champignon, mælk og fløde.
Kroblanding
Røde og gule gulerødder, slikærter og blomkål.
Krydret spinat
Spinat med hvidløg og dild.
Kyllingelår marengo
Stegte kyllingelår med marengosovs bestående af champignon, løg, tomatpuré og hvidløg. Afrundet med fløde.
Kylling tikka masala
Kyllingetern i sovs med fløde, tomat, selleri, peberfrugt, hvidløg, forårsløg, ingefær, koriander, garam masala-krydderi, gurkemeje og spidskommen.
Kyllingefrikadeller
Frikadeller af kylling med havregryn, æg, mælk, løg, purløg, hvidløg og persille.
Krydret kyllingfarsbrød
Farsbrød af kylling med havregryn, mælk, æg, løg, peberfrugt og ingefær. Krydret med spidskommen, cayennepeber, koriander og indisk krydderiblanding.
Krydret lammegryde
Gryderet med lammekølle i tern, løg, hakkede tomater, honning, ingefær, sweet chili sauce og soya. Krydret med hvidløg, paprika, koriander, kanel, peber og spidskommen. Afrundet med fløde.
Kødrand med lys sovs
Farsbrød af svinekød tilsat løg, ærter og gulerødder.
Lakselasagne
Lasagne med laks, spinat, gulerødder og løg. Krydret med hvidløg, oregano, basilikum og et strejf af chili.
Lasagne med grønt, spinat og hytteost
Grøntsagslasagne med løg, spinat, røde linser, wokgrøntsager, peberfrugt, hvidløg, persille, grønne krydderurter, tomater, paprika, spidskommen, salt og peber.
Legeret urtesuppe
Cremet urtesuppe med selleri, gulerødder, kartofler og porrer. Krydret med purløg og afrundet med fløde.
Leverstroganoff
Gryderet med kalvelever i strimler, cocktailpølser, bacon, løg, champignon og hakkede tomater. Krydret med paprika. Afrundet med fløde.
Majsblanding
Ærter, majs og rød peberfrugt.
Mangogryde
Gryderet med kalkun i tern, perleløg, peberfrugt, hakkede tomater, mangochutney, mango, ananas og sweet chili sauce. Afrundet med fløde.
Mangosovs
Lys sovs med perleløg, peberfrugt, tomat, mangochutney, sød chilisovs, ananas og mango.
Mexicansk linsegryde
Vegetarisk gryderet med grønne linser, peberfrugt, majs, hvidløg, tomat, sød chilisovs, oregano, spidskommen og tacokrydderi.
Mexicansk kødsovs
Krydret kødsovs med oksekød, løg, peberfrugt, majs og tomat. Krydret med oregano, chili, hvidløg, spidskommen og kryddermix.
Mexicanske pandekager
Pandekager fyldt med oksekød, løg, tomatpuré, gulerødder og krydderurter.
Millionbøf
Kødsovs med oksekød, løg, champignon og tomatpuré.
Minestronesuppe
Suppe med suppehorn, bacon, løg, selleri, gulerødder, hvidkål, porre, hvidløg, hakkede tomater og tomatpuré.
Mornaysovs
Lys sovs tilsmagt med revet ost, peberfrugt, porrer, løg og purløg.
Mulligatawny-suppe
Krydret suppe med hønsekød, peberfrugt, porrer, løg og fløde. Krydret med hvidløg, karry og timian.
Omelet med flødestuvet spinat og bønnemix
Omelet med flødestuvet spinat samt grøntsags/bønnemix af ratatouille, soyabønner, sorte bønner, kikærter, citron, hvidløg, persille og basilikum.
Orientalsk sej
Bagt sejfisk krydret med citronpeber og indisk krydderi af: løg, kokosmælk, tomatpure, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander, kardemomme, gurkemeje, muskat , kanel, nellike.
Ostindisk karryret
Gryderet med bl.a. svinekød i tern, hakkede tomater og æbletern. Krydret med karry.
Pakistansk kima
Krydret gryderet med hakket oksekød, løg, hakkede tomater og spinat. Krydret med hvidløg, gurkemeje, ingefær, spidskommen og chili.
Pannacotta
Flødefromage med et strejf af stjerneanis.
Paprikagryde
Gryderet med bl.a. svinekød i tern, løg, champignon, peberfrugt og hakkede tomater. Krydret med paprika.
Pasta carbonara
Pastaret med bacon, skinke, revet ost, løg, hvidløg og fløde.
Pastasalat, kold
Kogt pasta blandet i cremefraiche-/mayonnaise-/tomat-dressing med peberfrugt, ærter og hvidløg.
Pasta skinkegratin
Grønsagsret med pasta, skinke, broccoli, løg, peberfrugt, hvidløg, revet ost og fløde.
Pikant sej
Sej filet med citronpeber og pikant flødeost.
Pikantsuppe med skinke
Suppe med røget skinke, løg, porre, gulerødder, peberfrugt, purløg og pikantflødeost. Afrundet med fløde.
Pizzabøf med oregano/champignonsovs
Hakkebøf af oksekød i sovs med champignon, løg, hakkede tomater, tomatpuré, hvidløg og oregano. Afrundet med fløde.
Plankebøf
Hakkebøf med ovnstegte kartofler og bearnaisesovs.
Porrefrikadeller
Frikadeller med porrestykker i farsen.
Porreterrine
Grønsagsret med pasta, skinke, porre, løg, æg, fløde og revet ost.
Provencelaks
Ovnbagt laksefilet krydret med citronpeber, grønne krydderurter og timian.
Pærevælling
Kærnemælksvælling med byggryn, serveret med henkogte pærer.
Ratatouille
Tomater, courgetter, auberginer, løg, rød og grøn peber.
Ravioli i tomatsovs
Pasta med spinat og ost i tomatsovs med oregano og hvidløg.
Revne urter
Gulerødder og selleri.
Rismix til mexikansk kødsovs
Ris med rodfrugtmix.
Risotto
Gryderet med ris, cocktailpølser, bacontern, skinke, løg, champignon, peberfrugt, gulerødder, ærter og hvidløg. Krydret med karry og gurkemeje.
Rodfrugtemos
Mos af kartofler og selleri.
Rodfrugter ovnbagte
Rodfrugter med rosmarin og citronpeber.
Romanescoblanding
Romanescokål, babycarotter og blomkål.
Rosmarinlaks
Ovnbagt laks drysset med salt, citronpeber og rosmarin.
Rosmarinæbler
Æblebåde med rosmarin.
Rødbedekrebinet
Krebinet af kogte kartofler, gulerødder, rødbeder, løg, æg, havregryn, oregano og estragon.
Sauterede grøntsager
Gulerødder, selleri, bønner og kinesiske svampe med grillkrydderi.
Selleribøf
Grøntsagsbøf af selleri, kartofler, løg og kikærter.
Sennepssovs med skidne æg
Kogte æg med mælkesovs med fiskesennep, sennep og fløde.
Skinkewok
Gryderet med svinekød, løg, gulerødder, wokblanding, rød og grøn peberfrugt, hvidløg, ananas og soya.
Skipperlabskovs
Svinekød i tern, kartoffeltern og løg.
Skovbærgrød
Grød med brombær, solbær og hindbær.
Sommergrøntsager
Babycarotter, bønner og ærter.
Solbærshake
Koldskål med solbær.
Spansk lammegryde
Gryderet med lammekølle, hvidløg, laurbærblade, svesker, abrikoser, løg, hvidløg, hakkede tomater, sherry og hvidvin. Afrundet med fløde.
Spareribs
Ovnstegte revelsben marineret med barbecue/grillkrydderi og røget paprika.
Spicysuppe med kokos
Legeret suppe med løg, gulerødder, gule ærter, kokosmælk, fløde, æbler, limesaft, karry, spidskommen, chili, salt og peber.
Spinatsouffle med ost
Lille souffle/æggegratin tilsmagt med spinat og ost.
Stegt ising med persille og citron
Filet af fladfisk vendt i mel med persille og citron stegt på panden.
Sur/sød sovs til varm kartoffelsalat
Sovs med løg, eddike og sukker.
Svensk pølseret
Gryderet med pølsesnitter, kartofler, løg, tomatpuré, mælk og paprika.
Sylte
Kold "pate" af svinekød, løg, suppe og laurbær.
Tarteletter med let stuvet sommergrønt
Stuvning med ærter, asparges, hvide bønner og dild.
Tarteletter med let stuvet vintergrønt
Stuvning med gulerødder, selleri, hvide bønner og persille.
Thaisuppe
Legeret suppe med kokosfedt, forårsløg, gulerødder, selleri, bønner, kinesiske svampe, fløde, hvidløg, koriander, cayennepeber, citrongræs, gurkemeje og karry.
Tortellini i krydret tomatsovs
Fyldt pasta med ricotta, tomatsovs med løg, tacokrydderi, spidskommen, oregano, hvidløg, farin, salt og peber.
Tropisk koldskål
Koldskål med ananas og mangopuré.
Tropisk saftsovs
Sød frugtsovs med saft af ananas, passion, mango, appelsin og citron.
Tyrkiske kødboller
Kødboller af oksekød, løg og hvidløg overhældt med tomatsovs med løg, peberfrugt, hvidløg, sød chili og kebabkrydderi.
Ungarsk gryderet
Gryderet med svinekød i tern, løg, champignon og peberfrugt. Krydret med paprika og afrundet med fløde.
Ungarsk gullaschsuppe
Suppe med oksekød, løg, gulerødder, peberfrugt, tomatpuré og paprika.
Urtekartoffelmos
Kartofler, blomkål, selleri og persille.
Urtekrebinetter
Vegetariske krebinetter af bl.a. kartofler, gulerødder, selleri og løg. Krydret med estragon og oregano.
Urtemarineret svinekam med sauce royal
Sprængt svinekam med urter. Sauce med citron, sennep, løg, hvidløg og persille.
Urte/ramsløgsauce til kalkun
Strimler af gulerod, pastinak og asparges i sovs med hvidløg og ramsløg. Afrundet med fløde.
Urte-rismix
Kogte ris mixet med små tern af selleri, gulerod, porre, bladselleri og løg.
Urtesauce
Lys sovs tilsmagt med gulerod, porre, persille, purløg og dild.
Vegetarlasagne
Lasagne med pasta, urter, spinat, hytteost, tomat, løg, hvidløg, basilikum og oregano.
Vegetarisk paprikagryde
Gryderet med løg, gulerødder, peberfrugt, hvidløg, kidneybønner, røde linser, fløde og tomatpure.
Vegetarisk wokret med kikærter
Grøntsagsret med kikærter, hvidkål, broccoli, gulerødder, bønner, forårsløg, peberfrugt, ingefær og krydderier.
Vikingegryde
Gryderet med bacon og hakket svinekød, perleløg, gulerødder, selleri, svampe, tomat, paprika og grønne krydderurter.
Vild rismix
Blanding af kogte vilde (sorte) og hvide ris.
Wokblanding
Gulerodsstrimler, selleri, bønner og kinesiske svampe.
Wokret med kylling og nudler
Nudler i sovs med kyllingetern, forårsløg, løg, peberfrugt, svampe, fløde, kokosfedt, hvidløg, karry, koriander, spidskommen, cayennepeber, citrongræs og gurkemeje.
Ymerris
Dessert med ris, ymer, fløde og vaniljesukker.
Æbleratatouille
Æbler, gulerødder og løg.
Ølbraiseret svinekam
Svinekam stegt i marinade af Royal Stout-øl, sirup, enebær, rosmarin, laurbærblade, løg og hvidløg.
Øllebrød
Mørkt rugbrød, sød saft, sukker, brun farin, hvidtøl.