Ingrediensliste
På ingredienslisten kan du se de mest fremtrædende råvarer i f.eks. gryderetter, farsbrød, supper, grønsagsblandinger osv.
Hvis du har brug for information om ingrediensindhold i diætmad, skal du kontakte Madservice Kronjylland.
Hovedretter
Amerikansk farsbrød
Farsbrød af svinekød med bl.a. peberfrugt og løg. Krydret med persille, timian og allehånde.
Bacongryde
Gryderet med bl.a. svinekød i tern, bacon, løg og champignon. Afrundet med fløde.
Benløse fugle
Svinekød med bacon.
Biksemad
Ret med svinekød, okskød, kartofler, løg, tomatpuré, chili-krydderi, worcester sauce, HP sauce og sweet chili sauce.
Blomkålsfrikadeller
Vegetariske frikadeller rørt af kartofler, blomkål, kikærter, spinat, løg og persille.
Bolognese
Kødsovs med oksekød, løg, gulerødder, hvidløg, hakkede tomater, basilikum og oregano.
Bondeomelet
Omelet med æg, kartofler, bacon, skinke, løg, hvidløg, purløg og fløde.
Brunkål
Nakkefilet (svinekød) i tern med bl.a. bacontern og hvidkål.
Brændende kærlighed
Kartoffelmos med bacon og svitsede løg.
Champignonpostej
Postej af ris, champignon, hakkede hasselnødder, løg, gulerødder og peberfrugt. Krydret med hvidløg, timian og persille.
Champignongryde med ingefær
Gryderet med svinekød i tern, champignon, løg, porre, peberfrugt og ingefær. Afrundet med fløde.
Chili con carne
Gryderet med hakket oksekød, hvide bønner, løg, hvidløg, peberfrugt, timian, laurbær, persille, oregano, paprika og chili.
Coq au vin
Kyllingebrystfillet i sovs med champignon, perleløg, løg, hvidløg, bacon og rødvin. Krydret med persille, rosmarin, timian og laurbærblade. Afrundet med fløde.
Cremet pastaret
Ret med pastaskruer, bacon, cocktailpølser, skinke, løg, porre, peberfrugt, purløg og fløde.
Enebærgryde
Gryderet med bl.a. svinekød i tern, løg og peberfrugt. Krydret med enebær og rosmarin. Afrundet med fløde.
Farserede rodfrugter
Farsbrød af svinekød med havregryn, æg, mælk, løg og rodfrugtmix.
Farsruller
Fars af svinekød og oksekød samt bacon. Minder om forloren hare.
Fiskeret fra Skagen
Dampet sejfilet i hvid sovs med asparges, fiskeboller, rejer, hvidvin, dild, citron og fløde. Populær ret blandt de kunder, som er vilde med fisk.
Flødegullash
Gryderet med svinekød i tern, løg og gulerødder. Afrundet med fløde. Krydret med paprika.
Forloren and
Farsbrød af svinekød med æbler, svesker, havregryn, mælk, æg og løg.
Forloren hare
Farsbrød af svinekød med bacon, havregryn, mælk, æg og løg.
Forlorne hjerper
Fars af svinekød, oksekød, kalvehjerte, bacon og løg.
Fransk oksegryde
Gryderet med oksekød, bacon, champignon, peberfrugt, rødvin, fløde og timian.
Frikassésovs
Hvid sovs med ærter, gulerødder, persille, mælk og fløde.
Gartnerens bolognese
Grøntsagsgryderet med røde linser, hvidkål, løg, gulerødder, selleri, peberfrugt, hvidløg, persille, tomat, basilikum, oregano, paprika, kebab-krydderi og sød chilisovs.
Grillkøller
Svinekød med ben. Grillmarineret.
Græsk farsbrød
Farsbrød af svinekød, ris, ost, hvidløg og løg.
Grøn postej
Farsbrød af kogte ris, grønkål, porrer, persille, kikærter, æg, piskefløde og krydderurter.
Gulerodsfrikadeller
Frikadeller af bl.a. kogte kartofler, gulerødder, forårsløg, persille, basilikum, sesamfrø, mælk og æg.
Havbøf
Sejfilet vendt i rugmel og krydret med citronpeber og paprika. Serveres med stegte løg.
Hawaiikoteletter
Nakkekotelet med ananas. Krydret med karry.
Heksens gryderet
Gryderet med svinekød i tern, bacon, svampe, peberfrugt, løg og tranebær. Afrundet med fløde.
Hokifisk
Hvid fisk med sejfilet-lignende fiskekød.
Hollandsk biksemad
Gryderet med hakket oksekød, karry, løg, hvidkål, gulerødder og kartofler.
Husarsteg
Nakkefilet med husarfyld (løg, champignon, bacon og timian).
Hvidkålsroulet
Fars bestående af svinekød og oksekød svøbt i hvidkål.
Hønsefrikassé
Frikassésovs med ærter og gulerødder samt dampet kyllingebryst.
Indianergryde
Gryderet med hakket oksekød, løg, gulerødder og tomatpuré. Minder om klassisk millionbøf.
Irsk stuvning
Stuvning med svinekød i tern, hvidkål, gulerødder, løg, selleri, porrer og kartofler. Krydret med persille og laurbærblade.
Italiensk farsbrød
Farsbrød af svinekød med løg og revet ost. Krydret med persille og oregano.
Italienske krebinetter
Krebinetter af svinekød med ost. Krydret med timian og hvidløg.
Italienske kødboller
Kødboller af oksekød, revet ost, æg, mælk, løg, persille og hvidløg.
Julemedister
Stegt medisterpølse med æble-/kanelsmag.
Jægergryde
Gryderet med svinekød i tern, bacon, hvidvin og tomatpuré. Krydret med rosmarin, enebær og vildtkrydderi. Afrundet med fløde.
Kalkun cordon bleu
Kalkunschnitzel med fyld af skinke og ost.
Kalkungryde
Gryderet med kalkun i tern, majs, rød og grøn peberfrugt og estragon. Afrundet med fløde.
Kalvefrikassé
Kalvekød med hvid mælkesovs med ærter, gulerødder, persille og fløde.
Karrykål
Gryderet med hakket oksekød, hvidkål og løg. Krydret med karry og gurkemeje.
Kartoffel-moussaka
Ovnret med hakket oksekød, kartofler, løg, hvidløg, gulerødder, tomatpuré, basilikum og bechamelsauce.
Kikærtegryde
Grøntsagsgryde med kikærter, løg, peberfrugt, squash, auberginer, tomat, fløde og paprika.
Knuste hjerter
Millionbøf af oksehjerter, champignon, løg, persille, tomat, mælk og fløde.
Kogt hønsebryst
Hønsebryst dampet i ovn.
Koteletter i fad
Nakkekoteletter i sovs med hakkede tomater, tomatpuré, løg, champignon, mælk og fløde.
Kylling marengo
Stegte kyllingelår med marengosovs bestående af champignon, løg, tomatpuré og hvidløg. Afrundet med fløde.
Kylling tikka masala
Kyllingetern i sovs med fløde, tomat, selleri, peberfrugt, hvidløg, forårsløg, ingefær, koriander, garam masala-krydderi, gurkemeje og spidskommen.
Kyllingefrikadeller
Frikadeller af kylling med havregryn, æg, mælk, løg, purløg, hvidløg og persille.
Krydret kyllingfarsbrød
Farsbrød af kylling med havregryn, mælk, æg, løg, peberfrugt og ingefær. Krydret med spidskommen, cayennepeber, koriander og indisk krydderiblanding.
Krydret lammegryde
Gryderet med lammekølle i tern, løg, hakkede tomater, honning, ingefær, sweet chili sauce og soya. Krydret med hvidløg, paprika, koriander, kanel, peber og spidskommen. Afrundet med fløde.
Kødrand med lys sovs
Farsbrød af svinekød tilsat løg, ærter og gulerødder.
Lakselasagne
Lasagne med laks, spinat, gulerødder og løg. Krydret med hvidløg, oregano, basilikum og et strejf af chili.
Leverstroganoff
Gryderet med kalvelever i strimler, cocktailpølser, bacon, løg, champignon og hakkede tomater. Krydret med paprika. Afrundet med fløde.
Mangogryde
Gryderet med kalkun i tern, perleløg, peberfrugt, hakkede tomater, mangochutney, mango, ananas og sweet chili sauce. Afrundet med fløde.
Mexicansk linsegryde
Vegetarisk gryderet med grønne linser, peberfrugt, majs, hvidløg, tomat, sød chilisovs, oregano, spidskommen og tacokrydderi.
Mexicansk kødsovs
Krydret kødsovs med oksekød, løg, peberfrugt, majs og tomat. Krydret med oregano, chili, hvidløg, spidskommen og kryddermix.
Mexicanske pandekager
Pandekager fyldt med oksekød, løg, tomatpuré, gulerødder og krydderurter.
Millionbøf
Kødsovs med oksekød, løg, champignon og tomatpuré.
Ostindisk karryret
Gryderet med bl.a. svinekød i tern, hakkede tomater og æbletern. Krydret med karry.
Pakistansk kima
Krydret gryderet med hakket oksekød, løg, hakkede tomater og spinat. Krydret med hvidløg, gurkemeje, ingefær, spidskommen og chili.
Paprikagryde
Gryderet med bl.a. svinekød i tern, løg, champignon, peberfrugt og hakkede tomater. Krydret med paprika.
Pasta carbonara
Pastaret med bacon, skinke, revet ost, løg, hvidløg og fløde.
Pasta skinkegratin
Grønsagsret med pasta, skinke, broccoli, løg, peberfrugt, hvidløg, revet ost og fløde.
Pikant sej
Sejfilet med citronpeber og pikant flødeost.
Pizzabøf med oregano/champignonsovs
Hakkebøf af oksekød i sovs med champignon, løg, hakkede tomater, tomatpuré, hvidløg og oregano. Afrundet med fløde.
Plankebøf
Hakkebøf med ovnstegte kartofler og bearnaisesovs.
Porrefrikadeller
Frikadeller med porrestykker i farsen.
Porreterrine
Grønsagsret med pasta, skinke, porre, løg, æg, fløde og revet ost.
Provencelaks
Ovnbagt laksefilet krydret med citronpeber, grønne krydderurter og timian.
Ravioli i tomatsovs
Pasta med spinat og ost i tomatsovs med oregano og hvidløg.
Risotto
Gryderet med ris, cocktailpølser, bacontern, skinke, løg, champignon, peberfrugt, gulerødder, ærter og hvidløg. Krydret med karry og gurkemeje.
Rosmarinlaks
Ovnbagt laks drysset med salt, citronpeber og rosmarin.
Rødbedekrebinet
Krebinet af kogte kartofler, gulerødder, rødbeder, løg, æg, havregryn, oregano og estragon.
Selleribøf
Grøntsagsbøf af selleri, kartofler, løg og kikærter.
Skinkewok
Gryderet med svinekød, løg, gulerødder, wokblanding, rød og grøn peberfrugt, hvidløg, ananas og soya.
Skipperlabskovs
Svinekød i tern, kartoffeltern og løg.
Spansk lammegryde
Gryderet med lammekølle, hvidløg, laurbærblade, svesker, abrikoser, løg, hvidløg, hakkede tomater, sherry og hvidvin. Afrundet med fløde.
Spareribs
Ovnstegte revelsben marineret med barbecue/grillkrydderi og røget paprika.
Spinatsouffle med ost
Lille souffle/æggegratin tilsmagt med spinat og ost.
Stegt ising med persille og citron
Filet af fladfisk vendt i mel med persille og citron stegt på panden.
Sur/sød sovs til varm kartoffelsalat
Sovs med løg, eddike og sukker.
Svensk pølseret
Gryderet med pølsesnitter, kartofler, løg, tomatpuré, mælk og paprika.
Sylte
Kold "pate" af svinekød, løg, suppe og laurbær.
Tortellini i krydret tomatsovs
Nudler i tomatsovs med peberfrugt, løg, tacokrydderi, oregano, hvidløg, farin, salt og peber.
Tyrkiske kødboller
Kødboller af oksekød, løg og hvidløg overhældt med tomatsovs med løg, peberfrugt, hvidløg, sød chili og kebabkrydderi.
Ungarsk gryderet
Gryderet med svinekød i tern, løg, champignon og peberfrugt. Krydret med paprika og afrundet med fløde.
Urtekrebinetter
Vegetariske krebinetter af bl.a. kartofler, gulerødder, selleri og løg. Krydret med estragon og oregano.
Vegetarlasagne
Lasagne med pasta, urter, spinat, hytteost, tomat, løg, hvidløg, basilikum og oregano.
Vegetarisk wokret med kikærter
Grøntsagsret med kikærter, hvidkål, broccoli, gulerødder, bønner, forårsløg, peberfrugt, ingefær og krydderier.
Wokret med kylling og nudler
Nudler i sovs med kyllingetern, forårsløg, løg, peberfrugt, svampe, fløde, kokosfedt, hvidløg, karry, koriander, spidskommen, cayennepeber, citrongræs og gurkemeje.
Ølbraiseret svinekam
Svinekam stegt i marinade af Royal Stout-øl, sirup, enebær, rosmarin, laurbærblade, løg og hvidløg.
Tilbehør
Blomkålsblanding
Blomkål, ærter og gulerødder.
Broccoliblanding
Broccoli, blomkål og babycarotter.
Coleslaw
Råkost med gulerod, hvidkål og coleslaw-dressing.
Delikatesseblanding/delikatessegrønt
Ærter, majs, løg og peberfrugt.
Franske ærter
Dampede ærter med perleløg.
Garnituregrønt
Babymajs, babycarotter og dinnerbønner.
Gazpachosovs
Sovs med løg, gulerødder, hakkede tomater, hvidløg, persille, timian og oksebouillon.
Gourmetblanding
Babycarotter, broccoli og ærter.
Græskarsuppe
Pureret suppe af græskar, løg, gulerødder, hvidløg, ingefær, citron og chili.
Grøntsagsblanding
Ærter, bønner, majs og gulerodstern.
Grøntsagsmix
Ærter, gulerødder, majs og blomkål.
Grøntsagsmos
Kartoffel, selleri, persille og mælk.
Grøntsags saute
Grønsagsret med gulerødder, løg, porre, peberfrugt, hakkede tomater, hvidløg, chilipulver og sweet chili sauce.
Grøntsagssymfoni
Babycarotter, blomkål og dinnerbønner.
Herregårdsgrøntsager
Gulerødder, romanabønner og blomkål.
Honningsauterede grøntsager
Strimler af gulerod, pastinak og asparges med honning, timian og rosmarin.
Julienne blanding
Røde og gule gulerødder, pastinak og grønne asparges.
Kartoffel/ratatouillemix, ovnbagt
Kartofler, gulerødder, rød peber, grillet squash og pastinak, persille og hvidløg.
Kartoffel/rodfrugtmix, ovnbagt
Bagt blanding af kartofler, gulerødder, selleri, kålroe, pastinak, porrer med paprika og gurkemeje.
Kroblanding
Røde og gule gulerødder, slikærter og blomkål.
Krydret spinat
Spinat med hvidløg og dild.
Majsblanding
Ærter, majs og rød peberfrugt.
Pastasalat, kold
Kogt pasta blandet i cremefraiche-/mayonnaise-/tomat-dressing med peberfrugt, ærter og hvidløg.
Ratatouille
Tomater, courgetter, auberginer, løg, rød og grøn peber.
Revne urter
Gulerødder og selleri.
Rismix til mexikansk kødsovs
Ris med rodfrugtmix.
Rodfrugter ovnbagte
Rodfrugter med rosmarin og citronpeber.
Rodfrugtemos
Mos af kartofler og selleri.
Romanescoblanding
Romanescokål, babycarotter og blomkål.
Rosmarinæbler
Æblebåde med rosmarin.
Sauterede grøntsager
Gulerødder, selleri, bønner og kinesiske svampe med grillkrydderi.
Sommergrøntsager
Babycarotter, bønner og ærter.
Tropisk saftsovs
Sød frugtsovs med saft af ananas, passion, mango, appelsin og citron.
Urte/ramsløgsauce til kalkun
Strimler af gulerod, pastinak og asparges i sovs med hvidløg og ramsløg. Afrundet med fløde.
Urtekartoffelmos
Kartofler, blomkål, selleri og persille.
Urte-rismix
Kogte ris mixet med små tern af selleri, gulerod, porre, bladselleri og løg.
Urtesauce
Lys sovs tilsmagt med gulerod, porre, persille, purløg og dild.
Vild rismix
Blanding af kogte vilde (sorte) og hvide ris.
Wokblanding
Gulerodsstrimler, selleri, bønner og kinesiske svampe.
Æbleratatouille
Æbler, gulerødder og løg.
Forretter/efterretter
A la forårslagkage
Marengs med moccaflødeskum.
Alliancegrød
Frugtgrød med ribs, solbær og hindbær.
Bondepige med slør
Æblegrød med ymerdrys og farin. Pyntes med flødeskum.
Cheesecake
Fromage med flødeost og creme fraiche tilsmagt sukker og vaniljesukker på bund af digestive kiks.
Croissant
Butterdejshorn med hønsesalat og ananas.
Fragelite roulade
Rouladebund med chokolade rullet med hindbærskum og pyntet med mandelflager.
Græskarsuppe
Pureret suppe af græskar, gulerødder, løg, æbler, hvidløg, ingefær, citron og lidt chili.
Hindbær shake
Koldskål med hindbærsmag.
Hytteostdessert
Hytteost med flødeskum tilsmagt med sukker og vanillesukker.
Juliennesuppe
Suppe med gulerødder, porre, selleri og persille.
Kahlua-fromage
Fromage med smag af kahlua og kaffe. Pyntes med flødeskum.
Legeret urtesuppe
Cremet urtesuppe med selleri, gulerødder, kartofler og porrer. Krydret med purløg og afrundet med fløde.
Minestronesuppe
Suppe med suppehorn, bacon, løg, selleri, gulerødder, hvidkål, porre, hvidløg, hakkede tomater og tomatpuré.
Mulligatawny-suppe
Krydret suppe med hønsekød, peberfrugt, porrer, løg og fløde. Krydret med hvidløg, karry og timian.
Pannacotta
Flødefromage med et strejf af stjerneanis.
Pikantsuppe med skinke
Suppe med røget skinke, løg, porre, gulerødder, peberfrugt, purløg og pikantflødeost. Afrundet med fløde.
Pærevælling
Kærnemælksvælling med byggryn, serveret med henkogte pærer.
Sennepssovs med skidne æg
Kogte æg med mælkesovs med fiskesennep, sennep og fløde.
Skovbærgrød
Grød med brombær, solbær og hindbær.
Solbærshake
Koldskål med solbær.
Spicysuppe med kokos
Legeret suppe med løg, gulerødder, gule ærter, kokosmælk, fløde, æbler, limesaft, karry, spidskommen, chili, salt og peber.
Thaisuppe
Legeret suppe med kokosfedt, forårsløg, gulerødder, selleri, bønner, kinesiske svampe, fløde, hvidløg, koriander, cayennepeber, citrongræs, gurkemeje og karry.
Tropisk koldskål
Koldskål med ananas og mangopuré.
Ungarsk gullaschsuppe
Suppe med oksekød, løg, gulerødder, peberfrugt, tomatpuré og paprika.
Ymerris
Dessert med ris, ymer, fløde og vaniljesukker.